Zaloguj się Zarejestruj się

Pasta brokułowa

  • 1komentarz
  • 8polubień
  • 25min.

Szybka i przesmaczna przekąska, a w dodatku zdrowa: gotowane brokuły, ser feta i czosnek - hit na każdej imprezie!

kuchareczka42 Śląskie, Polska

Składniki
ilość porcji: 10 

  • 2 małe brokuły
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie sera feta
  • 1 opakowanie krakersów

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

  1. Brokuły myjemy i dzielimy na różyczki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Fetę kroimy w małą kostkę.
  2. Brokuły gotujemy 5-6 minut (nie solimy). Odcedzamy i studzimy. Mieszamy z fetą i czosnkiem. Miksujemy na jednolitą masę. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
  3. Podajemy z krakersami.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (1)

Katrin
autor:
0

Wysmienita! - 11 gru 2013

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie