Pasta brokułowa

    Pasta brokułowa

    12polubień
    25min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Szybka i przesmaczna przekąska, a w dodatku zdrowa: gotowane brokuły, ser feta i czosnek - hit na każdej imprezie!

    kuchareczka42 Śląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 2 małe brokuły
    • 4 ząbki czosnku
    • 1 opakowanie sera feta
    • 1 opakowanie krakersów

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Brokuły myjemy i dzielimy na różyczki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Fetę kroimy w małą kostkę.
    2. Brokuły gotujemy 5-6 minut (nie solimy). Odcedzamy i studzimy. Mieszamy z fetą i czosnkiem. Miksujemy na jednolitą masę. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
    3. Podajemy z krakersami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Katrin
    autor:
    0

    Wysmienita! - 11 gru 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis