Surówka z czerwonej kapusty ze słonecznikiem

    Surówki z kapusty to mój ulubiony dodatek do obiadu. Ciągle szukam nowych połączeń aby zaskoczyć rodzinę - tym razem z rodzynkami i słonecznikiem.

    UrszulaCiąglińska

    Mazowieckie, Polska
    Zrobione przez 17 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 mała główka czerwonej kapusty
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 jabłko
    • 1 marchewka
    • 1 cebula
    • 1/2 pomarańczy
    • 2 łyżki rodzynek
    • 3 łyżki ziaren słonecznika
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Kapustę poszatkować. Zagotować wodę z łyżeczką soli i zblanszować kapustę. Odcedzić i przestudzić.
    2. Jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać. Z pomarańczy wycisnąć sok, a rodzynki sparzyć wrzątkiem.
    3. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis