Sałatka z kapusty z rodzynkami

    Sałatka z kapusty z rodzynkami

    1polubienie
    3godz.20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Wzbogacona wersja popularnej sałatki z kapusty. Tym razem wymieszałam dwa rodzaje kapusty - białą i czerwoną i dodałam rodzynki. Smaczne!

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/2 główki białej kapusty
    • sól
    • 1/4 główki czerwonej kapusty
    • 1 duża cebula
    • 1/2 pęczka natki pietruszki
    • 50 g rodzynek
    • 1/2 szklanki majonezu
    • koperek do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +3godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 3godz.20min. 

    1. Białą kapustę poszatkować, dodać 1/2 łyżeczki soli i odstawić na 2 godziny.
    2. Czerwoną kapustę również poszatkować, posolić i odstawić.
    3. Cebulę i natkę posiekać. Kapusty odcisnąć z soku i wymieszać. Dodać rodzynki. Całość zaprawić majonezem i odstawić na 1-2 godziny. Przed podaniem posypać koperkiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis