Krem do ciast maślano-kawowy

    Krem do ciast maślano-kawowy

    9polubień
    5min.


    Zrobione przez 184 osoby

    Dla miłośników kawy: pyszny krem o smaku mokka. Doskonały do ciast czekoladowych, karmelowych lub do przekładania tortu.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 180 g (1 i 1/2 szkl.) cukru pudru
    • 1 łyżka gorzkiego kakao
    • 75 g masła lub margaryny o temperaturze pokojowej
    • 1 łyżka mocnej kawy parzonej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. W małej miseczce wymieszać cukier puder z kakao.
    2. W drugiej misce zmiksować masło aż będzie kremowe, a następnie, mieszając, stopniowo dodawać mieszaninę z cukrem, wyskrobując wszystko z dna miski.
    3. Na koniec dodać kawę i wymieszać na gładką masę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis