Surówka z sałaty lodowej

    Surówka z sałaty lodowej

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Lekka i chupiąca surówka z sałaty lodowej, selera naciowego, rzodkiewek i papryki w sosie vinaigrette.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 główka sałaty lodowej
    • 1 łodyga selera naciowego
    • 1 pęczek rzodkiewki
    • 1 czerwona papryka
    • 1/2 pęczka szczypiorku
    • Sos
    • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
    • 1 ząbek czosnku, wyciśnięty przez praskę
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1/2 łyżeczki vegety
    • 1/2 łyżeczki musztardy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Sałatę opłukać, osuszyć i postrzępić na kawałki.
    2. Selera, rzodkiewki i paprykę umyć i pokroić w plasterki. Szczypiorek posiekać. Wszystkie warzywa wymieszać w salaterce.
    3. Składniki na sos wymieszać w małym słoiczku. Zakręcić i mocno potrząsać, aż dobrze się połączą.
    4. Sosem polać sałatkę i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis