Jabłkowe szczęki

    Jabłkowe szczęki

    5polubień
    15min.


    Zrobione przez 34 osoby

    Fantastyczna przekąska na przyjęcie z udziałem dzieci. Na przyjęciu u mojego 2-latka wszyscy byli zachwyceni! Łatwe i zdrowe.

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 4 jabłka
    • 1 łyżeczka soku z cytryny (opcjonalnie)
    • 70 g zblanszowanych migdałów w słupkach

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne.
    2. Za pomocą małego noża w każdej ćwiartce wykroić kliny od strony skórki, tak aby pozostała skórka na brzegach imitowała usta. Wykrojony środek można posmarować cytryną, aby jabłko nie ściemniało.
    3. W środku każdej ćwiartki powtykać po 5-6 migdałów z góry i z dołu imitujące wyszczerbione zęby.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis