Surówka z czarnej rzodkwi

    Surówka z czarnej rzodkwi

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Bardzo lubię surówki z rzepy - są wyraziste w smaku i zdrowe, doskonale pasują jako dodatek do obiadu. W tej wersji z jogurtem naturalnym.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 czarna rzodkiew
    • 1 winne jabłko
    • 1 marchewka
    • 1/4 pora (biała część)
    • 4 łyżki jogurtu naturalnego
    • 2 łyżki posiekanego koperku
    • szczypta cukru
    • sól i pieprz do smaku
    • szczypiorek do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Rzepę, marchew i jabłko obrać i zetrzeć na drobnej tarce.
    2. Pora starannie umyć i posiekać. Wymieszać z rzepą, marchewką i jabłkiem.
    3. Jogurt wymieszać z koperkiem, doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Wymieszać z sałatką. Posypać szczypiorkiem. Gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis