Surówka z marchewki z orzechami

    Surówka z marchewki z orzechami

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    W tej wersji popularna surówka z marchewki jest wzbogacona orzechami włoskimi i podawana na liściach sałaty.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 marchewki
    • 2 jabłka
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1/2 szklanki śmietany 12%
    • szczypta cukru
    • szczypta soli
    • kilka liści sałaty
    • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    • 1/2 pęczka natki pietruszki, posiekanego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Marchewki umyć i zetrzeć na tarce. Jabłka obrać, pokroić w drobne słupki i skropić cytryną.
    2. Śmietanę wymieszać z cukrem i solą.
    3. Liście sałaty opłukać i osuszyć. Rozłożyć na półmisku, na nich ułożyć marchew z jabłkiem, polać śmietaną, posypać orzechami i natką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis