Sówki z mięsem kraba

    (3)
    15 min

    Fantastyczna przystawka na przyjęcie z okazji Halloween. Łatwe do przygotowania, więc dzieci z powodzeniem mogą asystować. Zamiast mięsa kraba z puszki można użyć paluszków krabowych surimi.


    Zrobione przez 4 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 2 małe puszki mięsa z kraba
    • 150 g serka śmietankowego
    • sól i pieprz do smaku
    • 12 okrągłych krakersów
    • kilka czarnych oliwek (na oczy)
    • 1 mała marchewka (dziób)
    • kilka korniszonów (na uszy)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Mięso z kraba posiekać i wymieszać z serkiem. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do plastikowego woreczka, odciąć jeden róg i wyciskać masę na krakersy.
    2. Oliwki pokroić w plasterki, a marchewkę i korniszony na trójkąty.
    3. Na każdym krakersie układać po 2 plasterki oliwki jako oczy, na środku kawałek marchewki jako dziób, a po bokach dwa trójkąty z korniszonów jako uszy. Podawać od razu, w przeciwym razie krakersy zawilgną.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (3)

    Komentarze po polsku (3)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis