Mumie z frankfurterek

    Mumie z frankfurterek

    7polubień
    45min.


    Zrobione przez 10 osób

    Smaczna, prosta i szybka przekąska na imprezę Halloween. Dobra zabawa gwarantowana! Można je przygotować wcześniej a potem tylko odgrzać.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 opakowanie (500 g) gotowego ciasta francuskiego
    • 10 frankfurterek lub parówek
    • musztarda do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
    2. Za pomocą noża lub nożyczek pokroić ciasto na 10 kwadratów, a następnie każdy kwadrat na 4 paski.
    3. Każdą frankfurterkę zawijać w 4 paski, rozciągając delikatnie ciasto tak, aby pokryło całą kiełbaskę. W odległości 1 cm od jednego końca lekko rozchylić paski ciasta tak, aby frankfurterka pokazała "twarz" :) Układać na przygotowanej blaszce.
    4. Piec przez 13-17 minut, aż ciasto będzie złote, a frankfurterki gorące. Musztardą narysować oczy i usta.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    oleńka
    autor:
    0

    Pyszne i ekspresowe! Nie zdążyłam nawet zrobić oczek z musztardy, bo rozchodziły się w mgnieniu oka! - 11 lis 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis