Kapusta kiszona z papryką

    Kapusta kiszona z papryką

    3polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Sałatki na bazie kapusty to specjalność mojej mamy. Są pysznym dodatkiem do mięs i ryb. Ta z kiszonej kapusty jest wyjątkowa!

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 300 g kapusty kiszonej
    • 1 ogórek kiszony
    • 1 papryka czerwona (świeża lub marynowana)
    • 1 cebula
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • szczypta cukru
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kapustę drobno posiekać. Ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę i cebulę drobno pokroić.
    2. Wszystkie składniki sałatki połączyć. Skropić oliwą, doprawić cukrem, solą i pieprzem, dobrze wymieszać i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis