Sałatka z białej i czerwonej kapusty

    Sałatka z białej i czerwonej kapusty

    2polubienia
    2godz.30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Kolorowa, smaczna i zdrowa surówka, która jest doskonałym dopełnieniem obiadu. Ja przyrządzam ją z sosem majonezowym, ale można z lekkim vinaigrette.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/4 główki czerwonej kapusty
    • 1/4 główki białej kapusty
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1 czerwone jabłko
    • 4-5 marchewki
    • 1/2 cebuli
    • Sos
    • 1/2 szklanki majonezu
    • 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/2 łyżeczki pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.30min. 

    1. Kapustę poszatkować, posolić i lekko ugnieść.
    2. Jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę.
    3. Wszystkie składniki na sos dobrze wymieszać.
    4. Kapustę wymieszać z jabłkiem, marchewką i cebulą. Dodać sos, wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis