Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami

    Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami

    3polubienia
    20min.


    Zrobione przez 12 osób

    Surówki z kapusty są zawsze smaczne, zdrowe i łatwe do przygotowania. W tej wersji z jabłkiem i rodzynkami.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 500 g czerwonej kapusty
    • 2 jabłka
    • 1 łyżka rodzynek
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki soku z pomarańczy
    • szczypta cukru
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kapustę drobno poszatkować, zalać wrzątkiem i zagotować. Przełożyć na sitko i przelać zimną wodą. Odsączyć.
    2. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rodzynki sparzyć.
    3. Kapustę wymieszać z jabłkami i rodzynkami. Skropić oliwą, doprawić cukrem, sokiem z pomarańczy, solą i pieprzem. Wymieszać i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis