Ziołowe sznycle z kurczaka

    Ziołowe sznycle z kurczaka

    1polubienie
    45min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszny przepis, który dostałam od znajomej. Sznycle z kurczaka z serem rokpol. Wszyscy byli zachwyceni! Polecam!

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 piersi z kurczaka
    • sól i biały pieprz do smaku
    • 200 g sera rokpol, pokrojonego w kostkę
    • 1/2 pęczka zielonej pietruszki, posiekanego
    • 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
    • 1 łyżeczka tymianku
    • 4 łyżki masła
    • 2 łyżki mąki
    • 2 łyżki oliwy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
    2. Piersi z kurczaka przekroić w plastry o możliwie jak największej powierzchni. Lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem.
    3. Na środku każdego plastra kurczaka ułożyć kilka kostek sera, posypać ziołami, dodać odrobinę masła. Brzegi mięsa zwilżyć wodą i posypać mąką. Złożyć na pół, tak aby nadzienie było w środku, przyklepać brzegi, aby dobrze się skleiło.
    4. Sznycle oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać pozostałe masło z oliwą i obsmażyć sznycle z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez około 15 minut, aż będą rumiane.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis