Krem maślany dekoratorski

    Krem maślany dekoratorski

    5polubień
    10min.


    Zrobione przez 451 osób

    Krem idealny do dekorowania babeczek, ale można go również użyć do ciast i tortów. Doskonały na każdą okazję.

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 150 g miękkiego masła
    • 480 g (4 szklanki) cukru pudru (lub mniej - do smaku)
    • 2 łyżki mleka
    • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
    • 4 krople czerwonego barwnika spożywczego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W średniej misce miksować masło z cukrem pudrem i mlekiem aż masa będzie lekka i puszysta, około 3 do 4 minut. Najlepiej dodać mniej cukru i sprawdzić smak - jeśli będzie mało słodkie można dodać więcej cukru.
    2. Dodać wanilię i barwnik do żywności (opcjonalnie). Nałożyć na lub między ciasteczka lub dekorować kremem babeczki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis