Gruszki pieczone w migdałach

    Gruszki pieczone w migdałach

    1polubienie
    40min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Ten przepis odkryłam zupełnie przypadkiem i na stałe zagościł na moim stole. Zawsze wzbudza entuzjazm!

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 4 dojrzałe gruszki
    • 100 g sera pleśniowego
    • 1/2 szklanki płatków migdałowych
    • 1 łyżeczka brązowego cukru
    • 1 łyżeczka sezamu
    • 2 łyżki masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Naczynie żaroodporne nasmarować masłem.
    2. Gruszki umyć, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne robiąc spore wgłębienie.
    3. Ser pokroić w kostkę i do każdej połówki gruszki włożyć kawałek.
    4. Gruszki układać w naczyniu przekrojoną częścią do góry, posypać migdałami, cukrem i sezamem. Na każdą gruszkę położyć odrobinę masła.
    5. Piec przez 20 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis