Polewa czekoladowa ze skondensowanym mlekiem

    (130)

    Bogata polewa czekoladowa do ciast, tortów, ciastek i ciasteczek. Przechowywać w temperaturze pokojowej.


    Zrobione przez 123 osoby

    Składniki
    ilość sztuk: 1 i 1/2 szklanki

    • 60 g gorzkiej czekolady
    • 1 puszka (400 ml) słodzonego mleka skondensowanego
    • 1 szczypta soli
    • 1 łyżka wody
    • 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W rondlu o grubym dnie, na średnim gazie, stopić czekoladę ze słodzonym skondensowanym mlekiem i z solą. Gotować mieszając, aż masa zgęstnieje - około 10 minut.
    2. Zdjąć z ognia. Mieszając dodać wodę; ostudzić. Dodać wanilię. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (130)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)