Śledzie z koperkiem

    Śledzie z koperkiem

    1polubienie
    8godz.20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Jeden z moich ulubionych przepisów na śledzie. Czerwona cebula, koperek i kiełki rzodkiewki ze śledzikiem w śmietanowym sosie.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 4 płaty śledzi matiasów
    • 2 szklanki mleka
    • 1 czerwona cebula
    • 1 pęczek koperku
    • 1/2 pęczka pietruszki
    • 150 g śmietany
    • 1/2 szklanki kiełków rzodkiewki
    • pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +8godz. moczenie  ›  Gotowe w: 8godz.20min. 

    1. Śledzie namoczyć w mleku i odstawić na noc. Rano odsączyć i pokroić na kawałki.
    2. Cebulę pokroić w kostkę i wymieszać ze śledziami. Koperek i pietruszkę posiekać i wymieszać ze śmietaną, dodać kiełki. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, doprawić pieprzem i podawać.

    Kilka dobrych rad...

    Święta nie muszą oznaczać kupowania ogromnych ilości jedzenia, stania w kolejkach w supermarketach, a potem wyrzucania niedojedzonych resztek i katowania się dietą przez następnych kilka miesięcy. Przeczytaj nasz artykuł "Potrawy na Boże Narodzenie smacznie i tanio" a dowiesz się, jak nie wydać fortuny na pyszną świąteczną ucztę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis