Chutney kokosowy

    Chutney kokosowy

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Cała trudność w przygotowaniu tego smacznego sosu polega na rozłupaniu orzecha. Potem wszystkie składniki wystarczy zmiksować i gotowe!

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 orzech kokosowy
    • 3 czerwone papryczki chili
    • 1 łyżka startego świeżego imbiru
    • 4 łyżki posiekanej świeżej kolendry
    • 3 łyżki soku z cytryny
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1 łyżka cukru
    • 100 ml jogurtu naturalnego (opcjonalnie)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Orzecha rozłupać i wydrążyć miąższ. Posiekać drobno.
    2. Papryczki umyć i posiekać.
    3. W blenderze zmiksować miąższ kokosowy z chili, imbirem, kolendrą, sokiem z cytryny, solą i cukrem. Miksować, aż składniki połączą się na gładką masę. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, można dodać jogurt.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis