Gulasz warzywny z bakłażanem i patisonem

    Gulasz warzywny z bakłażanem i patisonem

    2polubienia
    1godz.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo lubię to danie - bez mięsa, ale pełnowartościowe bo z dodatkiem fasoli. Można podawać z ryżem, makaronem albo ziemniakami.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 bakłażan
    • 1 patison
    • 4 łyżki oliwy
    • 2 cebule, posiekane
    • 2 pory, posiekane
    • 3 ząbki czosnku, posiekane
    • 2 marchewki
    • 4 pomidory
    • 1 szklanka ugotowanej fasoli Jaś
    • 1/2 łyżeczki kminku
    • sól i pieprz do smaku
    • 1/2 łyżeczki posiekanej świeżej kolendry
    • 1/2 łyżeczki majeranku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Bakłażana i patisona obrać i pokroić w grubą kostkę.
    2. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę, pory i czosnek. Przełożyć do garnka. Dodać bakłażana i patisona, podlać odrobiną wody.
    3. Marchewkę pokroić w kostkę, a pomidory w plastry. Dodać do garnka razem z ugotowaną fasolą i dusić przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis