Sałatka cebulowo-śliwkowa

    Sałatka cebulowo-śliwkowa

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    To bardzo oryginalne i intensywne połączenie cebuli i śliwek, które doskonale pasuje do dań mięsnych, rybnych, a nawet pierogów.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g cebuli
    • 10 śliwek węgierek
    • 50 g ziaren słonecznika
    • 2 łyżki oleju sojowego
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Cebulę drobno posiekać. Śliwki wydrylować i pokroić w paski. Wymieszać z cebulą.
    2. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika. Dodać do sałatki, całość wymieszć z olejem, doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis