Polewa karmelowa z orzechami i kokosem

    Polewa karmelowa z orzechami i kokosem

    2polubienia
    35min.


    Zrobione przez 447 osób

    Polewa z karmelu, z orzechami pekan i wiórkami kokosowymi, idealna do tortu czekoladowego. Tę polewę gotuje się na kuchence i polewa nią ciepłe ciasto gdy jest jeszcze ciepła.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 tort

    • 235 ml (1 szklanka) niesłodzonego mleka skondensowanego
    • 200 g (1 szkl.) cukru
    • 3 żółtka jaj, ubite z 1 łyżeczką wody
    • 110 g margaryny
    • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
    • 110 g posiekanych orzechów pekan
    • 75 g wiórków kokosowych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. W dużym rondlu połączyć skondensowane mleko z cukrem, żółtkami, margaryną i wanilią. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia i dodać orzechy pekan oraz wiórki kokosowe, wymieszać. Polewać ciasto kiedy polewa jest jeszcze ciepła.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis