Sałatka wiosenna z sosem jogurtowym

    Sałatka wiosenna z sosem jogurtowym

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Lekka, zdrowa i doskonała jako dodatek do obiadu. Prażone peski dyni można zastąpić ziarnami słonecznika.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 marchewki, starte na tarce o drobnych oczkach
    • 2 ogórki, obrane i pokrojone w słupki
    • 2 cebulki dymki, posiekane
    • 1 pęczek rzodkiewek, pokrojonych w plasterki
    • 1/2 pęczka koperku, posiekanego
    • 2 łyżki prażonych pestek z dyni
    • Sos
    • 150 g jogurtu naturalnego
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • szczypta cukru
    • 1/4 łyżeczki białego pieprzu
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Warzywa wymieszać z koperkiem.
    2. Wszystkie składniki na sos wymieszać i polać nimi sałatkę. Posypać pestkami z dyni i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis