Surówka z białej i czerwonej kapusty

    Surówka z białej i czerwonej kapusty

    6polubień
    20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Za każdym razem jak przyrządzam tą surówkę, zmieniam proporcje warzyw - więcej selera, marchewki lub jabłka. Zamiast oliwy czasem dodaję majonez.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/4 główki białej kapusty
    • 1 cebula
    • 1/4 główki czerwonej kapusty
    • 1/2 selera korzeniowego
    • 2 marchewki
    • 1 jabłko
    • 2 łyżki oliwy z oliwek lub majonezu
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Białą kapustę i cebulę drobno posiekać.
    2. Kapustę czerwoną, selera i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a marchewkę na tarce o średnich oczkach.
    3. Wszystkie warzywa i jabłko wymieszać z oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis