Surówka z kapusty z pomidorami

    Surówka z kapusty z pomidorami

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Surówka typu coleslaw zawsze smakuje! Cały sekret tej sałatki polega na cieniutkim poszatowaniu kapusty.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 główki kapusty
    • 1 cebula
    • 3 marchewki
    • 2 zielone papryki
    • 3 pomidory
    • Sos
    • 3 łyżki majonezu
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 1/2 łyżeczki miodu
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +10min. odstawienie  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Kapustę cienko poszatkować, posolić i odstawić na 10 minut. Następnie ugnieść i dobrze odcisnąć.
    2. Marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę posiekać, paprykę pokroić w paseczki, a pomidory sparzyć, obrać i pokroić w ósemki. Wszystkie warzywa wymieszać.
    3. Składniki na sos wymieszać i połączyć z sałatką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis