Chrupiąca sałatka z kapusty pekińskiej

    Chrupiąca sałatka z kapusty pekińskiej

    4polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Chupiąca surówka ze świeżych warzyw to zdrowy i smaczny dodatek do każdego dania o każdej porze dnia.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/2 kapusty pekińskiej
    • 1/2 pora
    • 1/2 żółtej lub czerwonej papryki
    • 1 ogórek kwaszony
    • 1 marchewka
    • 1/2 selera korzeniowego
    • 1 jabłko
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego
    • szczytpa cukru
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kapustę pokroić w cienkie paski, pora w półplasterki, opłukać na sicie i odsączyć.
    2. Paprykę pokroić w kostkę. Marchewkę, selera i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny.
    3. Majonez z jogurtem wymieszać, doprawić cukrem, solą i pieprzem. Wymieszać z sałatką i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Efeb13
    autor:
    0

    Szybkie i proste! - 23 wrz 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis