Surówka z białej kapusty z rzodkiewką

    Surówka z białej kapusty z rzodkiewką

    3polubienia
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Sałatki z białej kapusty to mój ulubiony dodatek do obiadu. Ta jest chrupiąca, zdrowa i szybka do przygotowania.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 mała główka białej kapusty
    • 1 pęczek rzodkiewki
    • 1 cebula
    • 2 łyżki posiekanych listków melisy i mięty
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 2-3 łyżki oleju
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 1/2 łyżeczki cukru
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +10min. odstawienie  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Kapustę drobno poszatkować, oprószyć solą i odstawić na kilka minut. Następnie odcisnąć.
    2. Rzodkiewki i cebulę pokroić w plasterki. Melisę, miętę i pietruszkę skropić sokiem z cytryny.
    3. Olej rozmieszać z musztardą, dodać sól, pieprz i cukier. Sos dobrze wymieszać z warzywami i ziołami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis