Rzodkiewki w sosie

    Rzodkiewki w sosie

    1polubienie
    2godz.20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Niecodzienny sposób na podanie rzodkiewek w aromatycznym sosie sojowo-czosnkowym z dodatkiem imbiru. Intensywne!

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 4 pęczki rzodkiewek
    • Sos
    • 1 łyżeczka cukru
    • 4 ząbki czosnku
    • 1/4 szklanki oleju
    • 5 łyżek sosu sojowego
    • 1/2 łyżeczki imbiru
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.20min. 

    1. Rzodkiewki umyć i pokroić na ćwiartki.
    2. Do słoiczka wlać 2 łyżki przegotowanej wody, wsypać cukier. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do słoiczka razem z olejem, sosem sojowym, imbirem, solą i pieprzem. Słoik zamknąć i energicznie potrząsać aby wszystkie składniki się połączyły. Wstawić na 2 godziny do lodówki.
    3. Rzodkiewki polać sosem i podawać.

    Sos sojowy w diecie bezglutenowej

    Uwaga na sos sojowy! Jeśli stosujecie dietę bezglutenową, sprawdźcie, czy Wasz sos sojowy go nie zawiera. Sosy sojowe bez dodatku mąki czy pszenicy powinny być dostępne w większości sklepów.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis