Sałatka imieninowa

    Sałatka imieninowa

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Ta sałatka zawsze zachwyca różnorodnością kolorów i smaków, a to dzięki 4 rodzajom sosów, które zawsze stawiam obok do wyboru - majonez, sos tatarski, oliwa lub ocet winny. Wszyscy goście są zachwyceni!

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 5 pomidorów
    • 4 ogórki
    • 3 cebule
    • 3 różnokolorowe papryki
    • 2 pęczki szczypiorku
    • sól i pieprz do smaku
    • 200 g bryndzy lub rokpolu
    • koperek do dekoracji
    • 1 słoiczek majonezu
    • 1 słoiczek sosu tatarskiego
    • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
    • 1/4 szklanki octu winnego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Pomidory i ogórki pokroić w półplasterki. Cebulę w kostkę, a paprykę w paski. Szczypiorek drobno posiekać.
    2. W dużej szklanej salaterce (najlepiej w kształcie walca) układać warzywa warstwami - pomiodory, cebula, papryka, cebula, ogórki, pomidory, cebula, papryka. Każdą warstwę lekko oprószyć solą i pieprzem. Na wierzchu posypać pokruszonym serem i koperkiem.
    3. Doooła salaterki ustawić sosjerki lub miseczki z majonezem, sosem tatarskim, oliwą i octem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis