Chrupiąca surówka z endywii

    Chrupiąca surówka z endywii

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczna sałatka z endywii, rzodkiewek i selera naciowego w lekkim sosie vinaigrette. Idealna jako dodatek do obiadu.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 główki endywii
    • 1 pęczek rzodkiewki
    • 4 łodygi selera naciowego
    • 1/4 szklanki sosu vinaigrette
    • 1/2 pęczka szczypiorku, posiekane
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Sałatę umyć i osuszyć, pokroić w szerokie paski.
    2. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Selera obrać z włókien i pokroić w 1 cm kawałki.
    3. Warzywa wymieszać z sosem, posypać szczypiorkiem i oprószyć solą i pieprzem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis