Biała surówka wielowarzywna

    Biała surówka wielowarzywna

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Surówki z kapusty należą do moich ulubionych - są zdrowe i smaczne. W tej wersji z rzepą, ogórkiem, kalarepą i kiełkami fasoli.

    UrszulaCiąglińska Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/2 główki kapusty
    • 1 rzepa
    • 1 ogórek zielony
    • 1 kalarepa
    • 1 marchewka
    • 1 cebula
    • 1 duże kwaśne jabłko
    • 1 mała puszka (200 g) kiełków fasoli
    • 1 mały słoiczek (250 g) majonezu
    • 1 szklanka śmietany 12%
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kapustę bardzo drobno poszatkować.
    2. Rzepę, ogórka, kalarepę i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i jabłko pokroić w drobną kostkę i od razu wymieszać z łyżką majonezu.
    3. Warzywa wymieszać w salaterce, lekko posolić i odstawić na chwilę aby puściły soki. Mocno odcisnąć.
    4. Wymieszać majonez ze śmietaną. Kiełki odcedzić, wymieszać z warzywami i jabłkiem, dodać sos majonezowy, przyprawić do smaku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis