Szybka surówka z czerwonej kapusty

    (6)
    20 min

    Szybka, zdrowa i smaczna surówka. Czerwoną kapustę warto obgotować we wrzącej wodzie, dzięki czemu zmięknie.


    Mazowieckie, Polska
    Zrobione przez 204 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 główki czerwonej kapusty
    • 1 cebula
    • 1 jabłko
    • 1/2 cytryny
    • 1 łyżka oleju
    • sól i pieprz do smaku
    • szczypta cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kapustę opłukać i poszatkować.
    2. W garnku zagotować niewielką ilość wody i zblanszować kapustę. Odcedzić.
    3. Cebulę posiekać, a jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Wymieszać z kapustą. Skropić sokiem z cytryny, dodać olej, doprawić do smaku, wymieszać i gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (6)

    Komentarze po polsku (6)

    HalinaKalinowska-Słota
    46

    do tej surówki proponuję dodać odrobinę oleju lub oliwy  -  04 sty 2014

    autor:
    29

    zgadzam się z Haliną  -  05 sty 2014

    KubaLach
    autor:
    15

    Nic  -  08 sty 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis