Szybka surówka z czerwonej kapusty

    Szybka surówka z czerwonej kapusty

    12polubień
    20min.


    Zrobione przez 132 osoby

    Szybka, zdrowa i smaczna surówka. Czerwoną kapustę warto obgotować we wrzącej wodzie, dzięki czemu zmięknie.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 główki czerwonej kapusty
    • 1 cebula
    • 1 jabłko
    • 1/2 cytryny
    • 1 łyżka oleju
    • sól i pieprz do smaku
    • szczypta cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kapustę opłukać i poszatkować.
    2. W garnku zagotować niewielką ilość wody i zblanszować kapustę. Odcedzić.
    3. Cebulę posiekać, a jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Wymieszać z kapustą. Skropić sokiem z cytryny, dodać olej, doprawić do smaku, wymieszać i gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (6)

    HalinaKalinowska-Słota
    43

    do tej surówki proponuję dodać odrobinę oleju lub oliwy - 04 sty 2014

    autor:
    29

    zgadzam się z Haliną - 05 sty 2014

    KubaLach
    autor:
    14

    Nic - 08 sty 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis