Omlet z pomidorem i cebulą

    Omlet z pomidorem i cebulą

    19polubień
    25min.


    Zrobione przez 5 osób

    Często rozpoczynam dzień od takiego śniadania. Pachnący omlet z warzywami i serem żółtym daje dużo energii!

    Adamek Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 pomidor
    • 1/2 cebuli
    • 50-100 g sera żółtego
    • 1 łyżka masła klarowanego
    • 3 jajka
    • sól i pieprz do smaku
    • ketchup do podania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Pomidor i cebulę pokroić w kostkę.
    2. Ser żółty zetrzeć na tarce.
    3. Na patelni roztopić masło i podsmażyć cebulę. Dodać odrobinę wody i dusić przez kilka minut, aż zmięknie.
    4. Na patelnię dodać pomidora, oprószyć solą i pieprzem i dusić przez 3 minuty. Warzywa przełożyć do miski.
    5. Jajka roztrzepać w miseczce i wlać na rozgrzaną patelnię. Smażyć przez 2 minuty, aż spód się zetnie. Na połowę omletu wyłożyć warzywa, posypać serem.
    6. Pustą połową omletu przykryć część z nadzieniem i przełożyć na talerz. Można podawać z ketchupem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    PiotrLis
    autor:
    3

    SUPER OMLECIK - 27 wrz 2013

    autor:
    0

    - - 01 lut 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis