Kapusta modra

    Kapusta modra

    4polubienia
    40min.


    Zrobione przez 22 osoby

    Wszyscy w rodzinie uwielbiają ten dodatek do obiadu - z ziemniakami, ryżem czy mięsem - nigdy się nie nudzi!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/2 główki młodej modrej kapusty
    • 4 łyżki masła klarowanego
    • 1 duża cebula, posiekana
    • sól i pieprz do smaku
    • szczypta cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Kapustę opłukać i poszatkować.
    2. W garnku zagotować niewielką ilość wody, wrzucić kapustę i zblanszować. Odsączyć.
    3. Na patelni roztopić masło i podsmażyć cebulę. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać kapustę i dusić, aż zmięknie, od czasu do czasu podlewając wodą. Doprawić w razie konieczności cukrem, solą i pieprzem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    EatMe
    autor:
    0

    Pyszna! - 13 cze 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis