Zupa nic na rosole

    Zupa nic na rosole

    2polubienia
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Do przygotowania tej lekkiej zupy potrzebny jest ugotowany rosół, choć oczywiście można go ugotować od początku.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/2 szklanki kaszy mannej
    • 3 litry rosołu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Z ugotowanego rosołu wyjąć marchewkę i pietruszkę, pokroić w plasterki i odłożyć.
    2. Z zupy usunąć liść laurowy, seler, por i cebulę.
    3. Do czystego rosołu wsypać kaszkę i cały czas mieszając zagotować. Następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
    4. Pod koniec gotowania dodać pokrojone warzywa.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis