Pieczarki smażone w cieście

    Pieczarki smażone w cieście

    3polubienia
    20min.


    Zrobione przez 5 osób

    Bardzo często przygotowuję te pieczarki gdy mam niespodziewaną wizytę gości. Szybka i smaczna przystawka w oczekiwaniu na coś konkretniejszego!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 10 pieczarek
    • sól do smaku
    • 1 jajko
    • 1/2 szklanki mąki pszennej
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Z pieczarek odkroić nóżki, a kapelusze lekko posolić.
    2. Jajko wymieszać z mąką na jednolitą masę.
    3. Kapelusze pieczarek maczać w jajku z mąką i smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis