Smażone bakłażany

    Smażone bakłażany

    8polubień
    45min.


    Zrobione przez 5 osób

    Kotlety z bakłażanów są pysznym wegetariańskim obiadem. Smakują świetnie z ryżem lub ziemniakami i surówką, a nawet solo.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 2 bakłażany
    • sól
    • 3 łyżki mąki
    • 1 jajko
    • 1/2 szklanki bułki tartej
    • masło lub olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  +20min. odstawienie  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Bakłażany obrać, pokroić w plastry, oprószyć solą i odstawić na 20 minut.
    2. Przepłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i panierować w mące, jajku i bułce tartej.
    3. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć plastry bakłażanów z obu stron na rumiano.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis