Tymbaliki z szynki

    Tymbaliki z szynki

    2polubienia
    2godz.50min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Przystawka dobra na każdą imprezę. Galareta z szynką, warzywami i jajkiem - czyli ciekawa odmiana zimnych nóżek. Polecam!

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 2 marchewki
    • 1 pietruszka
    • 20 g żelatyny
    • 200 g szynki wędzonej
    • 3 ogórki konserwowe
    • 2 jajka ugotowane na twardo
    • 3-5 łyżek groszku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +2godz. tężenie  ›  Gotowe w: 2godz.50min. 

    1. Marchewki i pietruszkę ugotować w 1 litrze wody. Wyjąć warzywa i pokroić w plasterki, a w wywarze rozpuścić żelatynę.
    2. Szynkę pokroić w kostkę, a ogórki i jajka pokroić w plasterki.
    3. W pucharkach układać warstwami marchewkę, pietruszkę, szynkę, ogórki i jajka, posypać groszkiem. Całość zalać wywarem z żelatyną i wstawić do lodówki na 2-3 godziny do stężenia.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis