Pomidory nadziewane pieczarkami

    Pomidory nadziewane pieczarkami

    1polubienie
    55min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Prosta do przygotowania i ciekawie wyglądająca na stole przystawka na każdą okazję. Pomidory zapiekane z nadzieniem pieczarkowym.

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 5 średnich pomidorów
    • 200 g pieczarek
    • 1 cebula
    • 3 łyżki masła
    • 50 g sera żółtego, startego
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni C.
    2. Z pomidorów odkroić czubki, delikatnie łyżeczką wydrążyć miąższ tak, aby nie uszkodzić ścianek.
    3. Pieczarki i cebulę obrać i drobno pokroić.
    4. Na patelni roztopić masło i podsmażyć pieczarki z cebulą, od czasu do czasu mieszając. Można podlać odrobiną wody jeśli szybko odparują.
    5. Farszem nadziewać pomidory, oprószyć solą, posypać serem.
    6. Piec przez 20 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis