Pomidory nadziewane pieczarkami

    Prosta do przygotowania i ciekawie wyglądająca na stole przystawka na każdą okazję. Pomidory zapiekane z nadzieniem pieczarkowym.


    Zrobione przez 4 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 5 średnich pomidorów
    • 200 g pieczarek
    • 1 cebula
    • 3 łyżki masła
    • 50 g sera żółtego, startego
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni C.
    2. Z pomidorów odkroić czubki, delikatnie łyżeczką wydrążyć miąższ tak, aby nie uszkodzić ścianek.
    3. Pieczarki i cebulę obrać i drobno pokroić.
    4. Na patelni roztopić masło i podsmażyć pieczarki z cebulą, od czasu do czasu mieszając. Można podlać odrobiną wody jeśli szybko odparują.
    5. Farszem nadziewać pomidory, oprószyć solą, posypać serem.
    6. Piec przez 20 minut.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (8)