Parówki nadziewane serem żółtym

    Parówki nadziewane serem żółtym

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Nieco odmienny sposób na podanie parówek. W środku parówki plasterek sera żółtego a na zewnątrz wędzony boczek.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 6 parówek
    • 100 g sera żółtego
    • 150 g wędzonego boczku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Parówki naciąć wzdłuż do połowy grubości.
    2. Ser żółty i boczek pokroić w paski. Do każdej parówki włożyć pasek sera i owinąć boczkiem. Można zabezpieczyć wykałaczką.
    3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć parówki z obu stron przez kilka minut.

    rada

    Tak przygotowane parówki można grillować albo piec w piekarniku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis