Nacinane kiełbaski

    Nacinane kiełbaski

    2polubienia
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Ciekawy sposób na podanie kiełbasek z grilla. Poza sezonem można je również przyrządzić w piekarniku.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 kg kiełbasy grillowej
    • 200 g sera żółtego
    • 150 g szynki wędzonej
    • sól i pieprz do smaku
    • 250 g pikantnego ketchupu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Kiełbasę podzielić na porcje i ponacinać do połowy grubości co 2 cm.
    2. Ser i szynkę pokroić w 2 cm kostkę i umiescić na przemian w nacięciach kiełbasy. Oprószyć solą i pieprzem.
    3. Grillować na rozgrzanym ruszcie, aż ser się roztopi.
    4. Podawać z ketchupem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis