Polędwiczki drobiowe nadziewane serem

    Polędwiczki drobiowe nadziewane serem

    2polubienia
    25min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Prosty sposób na ciekawy i smaczny obiad dla całej rodziny. Panierowane polędwiczki z kurczaka nadziewane żółtym serem i usmażone na rumiano.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 polędwiczki drobiowe
    • 1/4 łyżeczki soli
    • 200 g sera żółtego
    • 1 jajko, roztrzepane
    • 3-4 łyżki bułki tartej
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Polędwiczki naciąć do połowy i lekko rozbić na płat.
    2. Mięso oprószyć solą. Ser pokroić w plastry o grubości 0,5 cm.
    3. W środku polędwiczki położyć plaster sera i złożyć na pół. Obtoczyć w jajku i bułce.
    4. Na patelni rozgrzać olej i smażyć filety przez kilka minut z każdej strony, aż się ładnie przyrumienią.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis