Kolorowa zimowa sałatka

    Kolorowa zimowa sałatka

    (0)
    3polubienia
    1godz.15min.


    Zrobione przez 15 osób

    Marynowane sałatki zastępują nam świeże warzywa, warto przygotować je wcześniej, aby uniknąć monotonności przy zimowych posiłkach.

    Magster Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość sztuk: 12 słoiczków 0,33 l

    • 0,5 kg białej kapusty
    • 0,5 kg marchwi
    • 3 cebule
    • 0,5 kg fasolki szparagowej
    • 2 czerwone papryki
    • 300 g patisonów
    • 100 ml octu 10%
    • 100 ml oleju
    • 0,5 szklanki cukru
    • 1,5 łyżki soli
    • 12 ziarenek ziela angielskiego (po jednym na każdy słoiczek)
    • 12 ziarenek pieprzu (po jednym na każdy słoiczek)
    • 12 słoiczków 0,33 l

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 45min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Kapustę, marchewkę i cebulę poszatkować. Fasolkę szparagową umyć, oczyścić i gotować przez 15 minut, jeżeli jest długa przekroić na pół. Paprykę umyć, wykroić z niej gniazda nasienne i pokroić w paski. Patisony umyć i pokroić w grube plastry lub na pół.
    2. Poszatkowane warzywa wymieszać dokładnie z octem, olejem, cukrem i solą.
    3. W każdym słoiczku umieścić po 1 ziarenku ziela angielskiego i pieprzu, dopełnić je sałatką.
    4. Słoiczki zakręcić i gotować przez 30 min.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis