Pstrąg z grilla

    (8)
    1 godz. 18 min

    Zdrowa i pyszna propozycja z grilla - pstrąg nadziewany ziołami. Tymianek, rozmaryn, czosnek, cytryna i chili sprawiają, że ryba jest doskonała! Zobacz nasz przepis video z tym pstrągiem!


    Zrobione przez 19 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 cytryna
    • 5 łyżek oliwy z oliwek
    • 1 garstka posiekanego świeżego tymianku
    • 1 garstka posiekanego świeżego rozmarynu
    • 1 garść ząbków czosnku
    • 1 łyżka chili w płatkach
    • 4 wypatroszone pstrągi
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 8min.  ›  +1godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 1godz.18min. 

    1. Cytrynę przekroić na pół. Jedną połówkę odłożyć do dekoracji, drugą pokroić na ćwiartki a następnie na plasterki.
    2. Plasterki cytryny wymieszać z oliwą, tymiankiem, rozmarynem, czosnkiem i chili.
    3. Pstrągi oprószyć solą i pieprzem w środku i na zewnątrz. Do każdego pstrąga nałożyć 1/4 mieszaniny oliwy z ziołami. Odstawić na godzinę.
    4. Rozgrzać grill do średniej temperatury. Natłuścić ruszt.
    5. Grillować pstrągi przez 4 minuty z każdej strony, aż ryba da się z łatwością rozdzielać widelcem.

    Zobacz jak to zrobić!

    Pstrąg z grilla
    Pstrąg z grilla

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (8)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis