Pomidory a la caprese

    Pomidory a la caprese

    2polubienia
    10min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Z inspiracji włoską sałatką caprese wymyśliłem sobie śniadanie - plastry pomidora przekładane białym serem, udekorowane bazylią i skropione octem balsamicznym!

    Adamek Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 pomidory
    • 100 g chudego białego sera
    • 10 listków bazylii
    • sól i pieprz do smaku
    • 3 łyżki octu balsamicznego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w grube plastry.
    2. Ser biały pokroić w plastry
    3. Na talerzu układać na przemian pomidory i ser. Udekorować bazylią, oprószyć solą i pieprzem, skropić octem balsamicznym.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis