Kompot z rabarbaru

    Kompot z rabarbaru

    Zapisz do ulubionych
    50min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Uwielbiam taką kwaskowatość rabarbaru. W tym kompocie dodatkowy aromat uwalnia się z goździków. Oczywiście można sobie dodać więcej cukru!

    Składniki
    ilość sztuk: 2 litry

    • 6-7 łodyg rabarbaru
    • 2 litry wody
    • 3/4 szklanki cukru
    • 4 goździki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Rabarbar obrać i pokroić w 2 cm kawałki.
    2. W garnku zagotować wodę.
    3. Na wrzątek wrzucić rabarbar, dodać cukier i goździki.
    4. Gotować na małym ogniu przez 40 minut.
    5. Ostudzony kompot podawać w szklankach lub salaterkach.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis