Prosty pieczony dorsz

    Prosty pieczony dorsz

    2polubienia
    1godz.25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Cała moja rodzina uwielbia ryby. Mnie to cieszy, bo są i zdrowe i szybkie do przygotowania. Dorsz należy do naszych ulubionych!

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 800 g filetu z dorsza
    • przyprawa do ryb Evita
    • 3 łyżki oleju rzepakowego
    • 1/2 cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.25min. 

    1. Filety opłukać, osuszyć papierowym ręcznkiem, oprószyć przyprawą do ryb i wstawić na godzinę do lodówki.
    2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
    3. Rybę ułożyć na blaszce, skropić olejem i piec przez 20 minut.
    4. Przed podaniem skropić cytryną.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis