Kalafior gotowany na parze

    Kalafior gotowany na parze

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 10 osób

    To jeden z moich ulubionych dodatków do obiadu. Kalafior zawsze gotuję na parze dzięki czemu pozostaje jędrny.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kalafior
    • 4 łyżki masła
    • 2-3 łyżki bułki tartej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Kalafiora opłukać i włożyć do garnka do gotowania na parze. Gotować do pożądanej miękkości.
    2. Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą i zrumienić. Polać kalafiora i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis