Zupa z owoców morza

    Zupa z owoców morza

    1polubienie
    1godz.40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Rozgrzewająca zupa z owoców morza. Aromatyczny wywar z dodatkiem imbiru, warzyw i owoców morza to smaczna kombinacja na obiad. Można podawać z chlebem.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 kostka rosołowa
    • 2 liście laurowe
    • 3-4 ziarnka ziela angielskiego
    • kilka ziarenek pieprzu
    • 1 łyżka vegety
    • kawałek korzenia imbiru
    • 500 g mrożonych owoców morza
    • 2 marchewki
    • 1 mały seler
    • 2 pory
    • 1 pietruszka
    • 1 cebula
    • 1-2 ogórki zielone
    • 3 łyżki masła klarowanego
    • 1 łyżka ziaren sezamu
    • szczypta tymianku
    • szczypta lubczyku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.20min.  ›  Gotowe w: 1godz.40min. 

    1. W dużym garnku zagotować 5 litrów wody. Wrzucić kostkę, liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, vegetę i imbir. Gotować przez godzinę.
    2. Na gotujący się wywar wrzucić nierozmrożone owoce morza.
    3. Warzywa obrać i pokroić w plasterki.
    4. Na patelni roztopić masło i zrumienić ziarna sezamu. Dodać warzywa i smażyć przez 10 minut. Przełożyć do garnka z owocami morza.
    5. Doprawić tymiankiem i lubczykiem, podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis