Młoda kapusta z cebulą

    Młoda kapusta z cebulą

    1polubienie
    45min.


    Zrobione przez 11 osób

    To pierwsze danie, które przyrządzam jak tylko pojawia się młoda kapusta. Jeszcze tylko ziemniaczek i nic już więcej do szczęścia nie potrzeba!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 główka kapusty
    • szczypta ziaren kopru włoskiego
    • 1 liść laurowy
    • 3 ziarna ziela angielskiego
    • szczypta świeżo mielonego pieprzu
    • 1/2 łyżeczki vegety
    • 2 cebule
    • 4 łyżki masła klarowanego (gee)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Kapustę poszatkować. Włożyć do dużego garnka, zalać wodą, dodać przyprawy i gotować pod przykryciem przez 15 minut.
    2. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle.
    3. Kapustę odcedzić i dodać do podsmażonej cebuli. Wymieszać i dusić pod przykryciem przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis